"

Najbolj Odštekani 3D Natisnjeni Predmeti

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Da bo s tehnologijo 3D tiska kmalu mogoče ustvariti vse, ni nobena skrivnost.

Poglejmo pa si nekaj ‘odštekanih izumov’, ki so bili že natiskani:

1. Delujoča pištola – Prva natisnjena pištola izgleda bolj podobno igrači, kot pa smrtonosnemu orožju, a je prav tako povzročila evforijo med privrženci in strah med tistimi,ki niso ravno oboževalci orožja. Marca letos je ustanovitelj pištole, poimenovane Liberator, uresničil svoje sanje in jo preizkusil na poligonu v Texasu.Pištola je plastična, razen naboja, in je uspešno izstrelila ‘metek’ kalibra .380, razneslo pa jo je, ko so želeli izstreliti močnejši naboj.

3d natisnjena pištola.

2. Obraz mrtvega kralja – ko so arheologi pod parkiriščem v Leicestru, našli dolgo iskan skelet kralja Richarda III, so lobanjo predali v roke specialistki za rekonstrukcije obraza. Caroline Wilkinson in njeni kolegi so s pomočjo računalnika naredili skulpturo iz kože in kosti, ter jo kasneje 3D natisnili in kralju dali zelo pristen izgled.
3d natisnjen obraz

3. Bionično uho – Ali ste slišali to? Verjetno ste, če nosite 3D uho, ki so ga izdelali na univerzi Princeton. Bionično uho (narejeno iz telečjih celic, gela iz polimera in srebrnih nanodelcev) zazna tudi radijske signale, ki so izven človeškega slušnega ranka. Za to so odgovorni nanodelci. Kakorkoli pa znanstveniki še nimajo načrtov, da bi uho uporabili na človeku.

3d natisnjeno bionično uho

4. Zarodek – Si želite videti, kako dejansko izgleda vaš otrok, ki raste pod trebuščkom nosečnice, v 3D obliki? Japonci so uresničili tudi to željo in s pomočjo magnetne resonance in 3D tiskalnikov začeli tiskati natančne replike zarodka v nosečniškem trebuhu.

3d natisnjen zarodek

5. Egipčanske pričeske – ženske, v starodavnem Egiptu, so bile pogosto mumificirane z izpopolnjenimi kitkami. Znanstveniki so obudili tudi te pričeske, saj so s pomočjo 3D tiskalnika naredili natančno obrazno rekonstrukcijo ene izmed mumij.

3d natisnjena egipčanska frizura

Med najbolj bizarne stvari se lahko šteje še prava pravcata violina, človeške zarodne celice, hrana takšnih in drugačnih okusov in oblik, lobanje in človeški deli, ki bi lahko služili kot vsadki, pa oblačila ipd.
Jap, čisto lahko se strinjamo s tistimi, ki pravijo, da vstopamo v novo ero!

facebooktwittergoogle_plusvimeofacebooktwittergoogle_plusvimeo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

""